Vino Rosso

  • Druivensoort: 60% Sangiovese, 40% Merlot
  • Herkomst: Veneto, Italie

wijnhuis

Het wijnhuis Vinicola Serena is opgericht in 1881 door de familie Serena. Inmiddels wordt het bedrijf geleid door Gerardo en Giorgio Serena. Zij worden geholpen door hun kinderen Chiara en Luca Serena. De familie werkt voortdurend aan innovatie en kwaliteitsverbetering door het werk in de wijnvelden, maar ook door gebruik te maken van state of the art Inox cuves. De kwaliteit wordt continu gemonitord in het laboratorium. De druiven komen uit het gebied Conegliano. De bodem bestaat uit kiezel, kalk en zandsteen.

karakter

Deze robijnrode wijn heeft een fraaie vriendelijke en fruitige neus met tonen van rode rijpe kersen. De stijl is toegankelijk en fruitig. De smaak is daardoor zacht omdat uitsluitend het sap van de druiven gebruikt wordt om deze wijn te maken. Deze wijn komt zeer fraai tot zijn recht als deze gedronken wordt op een temperatuur tussen de 13 en 17 °C. Alcoholpercentage: 11,0%

gastronomie

Deze wijn is heerlijk als begeleider van verfijnde (Italiaanse) gerechten of op een zonnig terras. Lichte vissalades, visgerechten, schaaldieren, lichte vleesgerechten en fruit. Het suikergehalte is 9 – 12 gr/l.

vinificatie

De druiven worden langzaam pneumatisch geperst. Uitsluitend het sap, dus niet de schillen, worden gebruikt voor deze wijn waardoor de wijn een zacht en vriendelijk karakter krijgt. Temperatuurgecontroleerde vergisting tussen 22 en 26 graden Celcius.
Wijnmaker is Luca Serena.

Q

Wil jij deze wijn?

Dat isVinologisch

Bellen of mailen?


Wijnlokaal open op afspraak

Q

Privacyverklaring

En Cookies

Q

Privacyverklaring

En Cookies

Q

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte