Wij&zo

Het zit in de familie

Wijn&Zo: zuivere wijnen en duurzame wijngaard

WIJN&ZO adviseert over en verkoopt zuivere, duurzame, bijzondere wijnen aan wijnliefhebbers, horeca en bedrijven. Onderdeel van WIJN&ZO is ook Hoeve Hesselmans – de naam van onze eigen wijngaard in het Brabantse Esbeek.

Register vinologe: Dianne Hesselmans

Dianne Hesselmans, vinologe sinds 1999, begon in 2002 met WIJN&ZO. Als register-vinologe deelt ze haar wijnkennis graag met wijnliefhebbers. Zowel voor wijnen bij een thuisdiner of een groot feest: Dianne adviseert je graag en goed.

Ook de samenwerking met de horeca geeft veel voldoening: samen zoeken naar passende wijnen bij gerechten en daarna in een cursus of wijngesprek met het horecateam hun wijnkennis verhogen. Dianne: “Het zijn altijd weer waardevolle bijeenkomsten en het is prachtig om te zien als het team met zelfvertrouwen gasten adviseert over een mooie wijn bij een gerecht.” Teams ontwikkelen zo ook hun wijnsmaak en het is al meermalen gebeurd dat Dianne haar passie voor wijn doorgeeft aan een horecateamlid.

Ook de zakelijke klanten koestert Dianne: ”Wat is er mooier dan op het einde van het jaar of bij een jubileum een mooie wijn te geven?! Al dan niet aangevuld met (wijn)accessoires of lekkere streekproducten?! Kom maar op met je vraag.”

Pim Hesselmans: Esbeekwijndorp

In 2013 plantte de familie Hesselmans de eerste druiven in wijngaard Hoeve Hesselmans. Een lang gekoesterde wens! In 2020 is Pim, de oudste zoon van Dianne, toegetreden tot WIJN&ZO. De passie voor wijn en de wijngaard zit er al van jongs af aan in. In 2021 heeft Pim, met hulp van veel vrienden en familie, de wijngaard uitgebreid met 4.200 wijnstokken. Pim: ”Ik houd me vooral bezig met de aanleg, onderhoud en oogst van de wijngaard. Hoeve Hesselmans omvat nu 1,2 hectare waarop 4.700 wijnstokken staan. Esbeek heeft dan ook niet voor niks de bijnaam Esbeekwijndorp. Zijn we best trots op.” Daarnaast volgt Pim veel wijncursussen en bezoeken Pim en Dianne andere wijngaarden en wijnhuizen – zowel in het binnen- als buitenland.

Wijn voor je feest, thuis-diner, restaurant of relaties

Bij WIJN&ZO staat jouw persoonlijke (wijn)smaak en wijnvraag centraal. We vragen door naar je voorkeur en adviseren je graag. Bijvoorbeeld voor:

  • je feest of bruiloft;
  •  een diner waarbij je graag mooie, bijzondere wijn(en) schenkt;
  •  de nieuwe menukaart in je restaurant of (eet)café;
  •  het (eindejaars)geschenk voor je team of relaties;
  •  een betaalbare wijn die je graag thuis op voorraad hebt.

Neem contact op met Dianne of Pim en maak een afspraak. Je bent welkom in ons wijnlokaal, maar we komen ook naar graag je toe.

Ook organiseren we enkele keren per jaar een wijnproeverij op een inspirerende locatie. Je proeft in goed gezelschap bijzondere wijnen. Dianne en Pim maken je wijnbeleving compleet met informatie over de soort druiven, herkomst en smaken. De data vindt je in de agenda.

Nieuwsbrief WIJN&ZO

Als eerste op de hoogte zijn van aanbiedingen, proeverijen en nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

 


Wijnlokaal open op afspraak

Q

Privacyverklaring

En Cookies

Q

Privacyverklaring

En Cookies

Q

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte