Vermentino

  • Bloemige aroma’s van meidoorn en lime.
  • Het is een elegante wijn, zowel rond als verfrissend in de mond

OMSCHRIJVING

Wijnmaker Robert Eden weet je keer op keer weer te verassen met heerlijke natuurwijnen. Hij geldt hier als een apostel op het gebied van duurzame landbouw. Zijn wijnen zijn Biologisch en, een stapje daarboven, ook Demeter gecertificeerd. Het wijngoed is met zonnepanelen zelfvoorzienend in energie en de caveau is, als eerste in de wereld, opgebouwd uit o.a. hennep, dat CO2 verbruikt. De grotendeels plantaardige materialen maken dat koeling of verwarming niet nodig is om de chais op de juiste temperatuur te houden.

De Vermentino druiven groeien op kalksteen en kleigronden langs de Middellandse Zeekust. Deze bodemstructuur geeft de druiven een bijzonder karakter. De biologische druiven worden bij optimale rijpheid geoogst. Alleen de allerbeste druiven worden geselecteerd voor deze prachtige witte wijn. Na een fermentatie bij lage temperaturen volgt een rijping van vier maanden in betonnen tanks.

De geur en smaak van maris vermentino

De Vermentino van Maris schittert met een witgouden kleur in het glas. De geur is geconcentreerd en toch fris. Rijk aan citrusvruchten, mandarijn, sap van limoen en kruidige tonen van muskus, mint en anijs. De wijn is mondvullend en elegant en heeft in de smaak een vleugje steenfruit en mineraliteit. Dat maakt deze Maris Vermentino uiterst geschikt bij salades, gevogelte en wit vlees.

Parker’s Wine Advocate waardeert de wijnen steevast boven de 90 punten, Wine Spectator kwalificeert ze als ‘outstanding wines’. Ontdekt ook door de topgastronomie zoals het Parijse Pierre Gagnaire (***), Guy Savoy (*** en Meilleur Restaurant du Monde 2018) en bijvoorbeeld restaurant Brooklyn Fare (***) in New York waar de wijnen van Château Maris de wijnkaarten sieren.

Pays d’Oc is een oceaan van zonovergoten wijnstokken in het zuiden van Frankrijk. Op deze plaats worden MARIS-wijnen gemaakt van biologische druiven geteeld in een omgeving die biodiversiteit en duurzaamheid bevordert.

Franse wijnen met een engels randje

Château Maris is de visie van de Engelsman Robert Eden, die meer dan 20 jaar geleden naar Frankrijk emigreerde om zijn droom na te jagen om wijnen te maken die het land waarop de druiven worden verbouwd, weerspiegelen in plaats van maskeren. Robert’s benadering van wijnmaken is gebaseerd op het fundamentele uitgangspunt dat wijn wordt “gegroeid”, niet “gemaakt”. Château Maris is nu een landgoed van 79 hectare verdeeld in een groot aantal kleine wijngaarden op de heuvel boven het dorp La Liviniere, de eerste Cru Classe van de Minervois, in de regio Languedoc. Om wijnen te maken die het ware karakter van het land onthullen, houdt Château Maris zich strikt aan biologische wijnbouw. Het ideale klimaat zorgt ervoor dat de druiven uitstekend kunnen rijpen. De warme zon wordt afgewisseld met koele winden vanuit de Middellandse Zee.

Q

Wil jij deze wijn?

Dat isVinologisch

Bellen of mailen?


Wijnlokaal open op afspraak

Q

Privacyverklaring

En Cookies

Q

Privacyverklaring

En Cookies

Q

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte