Pedro Ximenez – BODEGAS NAVARRO

  • Druivensoort: Pedro Ximenez
  • Gebied: Montilla, Andalusië, Spanje
 

Bodegas Navarro

Het wijnhuis Bodegas Navarro is in 1830 opgericht door José Antonio Navarro. De toenmalige eigenaar specialiseerde zich in het maken van wijnen volgens de specificaties van de regio (DO Montilla-Morilles). Oude geschriften melden dat deze wijnen al 800 VC gedronken werden. Dit wijnhuis specialiseert zich al decennia in het maken van de houtgerijpte dessertwijn PX Eeuwenlange tradities worden hier in ere gehouden. De bodem van Montilla is arm, waardoor de wijnstokken uitstekend gedijen. Deze bovengrond bevat kalksteen en leisteen. De ondergrond bestaat uit zachte mergel waardoor veel vocht vastgehouden kan worden. De vochtigheid van deze ondergrond is circa 30%: de ideale onderbodem voor de wortels van deze wijnstokken die tot circa 4 meter diep wortelen.

karakter

Het resultaat van deze wijn is een verbluffende zoete houtgerijpte verrassing. Hij smaakt naar pruimen, krenten en chocolade en is een verrijking van menig dessert.

gastronomie

Deze PX kom je tegen in de beste restaurants. Het is een uitstekende begeleider van zoete en hartige nagerechten. De PX vormt een uitstekende combinatie met nagerechten waarin chocolade,  vanille, frambozen of aardbeien is verwerkt. Daarnaast combineert deze dessertwijn uitstekend met oude kazen, blauwschimmelkazen en notenkazen.

vinificatie

De druiven laat men indrogen aan de wijnstok (natuurlijke droging door de zon). Daarna worden de trossen geoogst en drogen de druiven tot rozijnen op de bodega.  Van deze rozijnen wordt wijn gemaakt. Na filtering van deze wijn rijpt eerst 1 jaar op RVS, daarna 5 jaren op vaten van Amerikaans eiken. Deze houtrijping onderscheidt deze PX van andere dessert-wijnen. Overige feiten: Serveren op 18°C, Alcoholpercentage 20% Wijnmaker: Miguel Herrador.
Q

Wil jij deze wijn?

Dat isVinologisch

Bellen of mailen?


Wijnlokaal open op afspraak

Q

Privacyverklaring

En Cookies

Q

Privacyverklaring

En Cookies

Q

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte