Pasqua-Superbianco-Hey-French-You-could-have-made-this-but-you-did-not

  • Deze multi-vintage-blend, gemaakt van garganega, pinot bianco en sauvignon blanc, is samengesteld uit wijnen van vier uitstekende oogstjaren.
  • Met deze Superbianco wil producent Pasquade unieke eigenschappen van Soave laten zien.
  • De druiven komen van verschillende plots van Mount Calvarina. De basaltbodem van vulkanische oorsprong vormt de basis van de minerale tonen in deze rijke, aromatische wijn.

karakter

In de neus zijn naast florale aroma’s ook kamille, hazelnoot, citrus en tropischfruit te ontdekken. Een wijn om voor te gaan zitten en bij mooie gerechten te drinken. Deze Superbianco is bijna op dronk, zal zich de komende jaren verder ontwikkelen.

vinificatie

Deze multi-vintage-blend, gemaakt van garganega, pinot bianco en sauvignon blanc, is samengesteld uit wijnen van vier uitstekende oogstjaren. De drie druivenrassen zijn afzonderlijk verwerkt, maar ondergingen dezelfde behandeling van korte koude inweking, vergisting bij relatief lage temperatuur en een gedeeltelijke malolactische omzetting. 10% van de wijn rijpte in eikenhout; na zes maanden houtrijping rustte de assemblage in vaten van roestvrij staal.
Afgelopen jaar zijn de ‘basiswijnen’ uit 2013, 2015, 2016 en 2017 geassembleerd. Met deze wijn wil producent Pasqua de unieke eigenschappen van Soave en van de diverse wijnbouwers laten zien. De druiven komen van verschillende plots van Mount Calvarina bij Soave. De basaltbodem van vulkanische oorsprong verklaart de minerale stijl van deze krachtige, expressieve wijn.

bijzonder

Dit is in alle opzichten een bijzondere wijn. Het etiket kun je, op z’n zachtst gezegd, niet typisch Italiaans noemen. Het is dan ook ontworpen door een van oorsprong Cubaanse kunstenaar CB Hoyo, die al jaren de Franse nationaliteit heeft en in België woont. En dan de naam: ‘Hey French: You could have made this but you did not’. Maar nu gaat het alleen nog maar over de buitenkant.
De inhoud is ook niet alledaags.

wijnhuis

In 1925 begonnen de 4 gebroeders Pasqua hun wijnbedrijf in de buurt van Verona. Zij legden zich aanvankelijk toe op de productie van Bardolino, Soave en Valpolicella wijnen. In het begin werden deze wijnen in Veneto verkocht. Gaandeweg werd het bereik van Pasqua groter en breidde de verkoop zich uit in alle delen van Italië. Na de oorlog volgende uitbreidingen en investeringen in wijngaarden. De tweede generatie van de familie Pasqua komt in het bedrijf en de expansie wordt ter hand genomen. Europese markten worden geopend en continenten volgen. In de jaren ’80 gaat de familie de samenwerking aan met gespecialiseerde Italiaanse Universiteiten op het gebied van viticultuur, druivenvariëteiten en ent technieken. De derde generatie is inmiddels ook werkzaam in het bedrijf. Zij zullen zorgdragen dat met oog voor de traditie en door continue innovatie de naam van de familie Pasqua hoog gehouden wordt.

Q

Wil jij deze wijn?

Dat isVinologisch

Bellen of mailen?


Wijnlokaal open op afspraak

Q

Privacyverklaring

En Cookies

Q

Privacyverklaring

En Cookies

Q

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte