Letargo Rioja Reserva

  • Druivensoorten: 85% Tempranillo, 10% Garnacha en 5% Graciano
  • Herkomst: Rioja, Spanje

karakter

De wijn is robijnrood en lichtbruin en kent een neus van zoethout en gedroogd fruit en druivencompote. De smaak is zacht, gestructureerd, complex, fruitig en heeft in de afdronk herkenbare pepers en toast. Een Reserva van grote klasse.

gastronomie

Prima begeleider van een mooi stuk gebraden en geroosterd vlees, past bij veel tapas, lamsvlees, gegrild vlees en diverse soorten kazen.

vinificatie

De druiven worden handmatig geoogst, ontsteeld, 4 dagen op 15 °C in RVS opgeslagen voordat de fermentatie start op circa 25 °C, dagelijkse onderdompeling van de lie, malolactische fermentatie, 14 maanden rijping op 70% Frans en 30% Amerikaans eiken vaten van 225 L (mix van nieuwe en 1 jaar oude vaten), 24 maanden flesrijping, geen filtratie.

wijnhuis

Het is het jaar 1886, het jaar waarin een twee geliefden in het dorpje Aldeanueva de Ebro, in het hart van de Rioja een kleine wijngaard aanplantten aan de voet van Mount Yerga. 7 Generaties later is het bedrijf uitgegroeid tot 100 hectaren en een state of the art Bodega, geleid door Wijnmaker en eigenaar Mateo Ruiz die de droom voortzet om zuivere wijnen te maken. De Tempranillo Tinto druiven die gebruikt worden voor de Reserva hebben een gemiddelde leeftijd van 52 jaren en groeien op een bodem van klei en leem waardoor het vocht voor de wortels goed vastgehouden wordt. De druiven groeien op een hoogte tussen 375 en 650 meters waardoor de druif afkoelt en voldoende wind vangt. Om verspilling van water tegen te gaan wordt er druppel irrigatie toegepast. Het bedrijf werkt zo duurzaam mogelijk en doet mee aan het Zero Waste project (Residuo Cero). De wijn rijpt op overwegend Frans eiken vaten (Tonneliers: Allier, Bertranges) aangevuld met een klein deel Amerikaans eiken vaten.

Q

Wil jij deze wijn?

Dat isVinologisch

Bellen of mailen?


Wijnlokaal open op afspraak

Q

Privacyverklaring

En Cookies

Q

Privacyverklaring

En Cookies

Q

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte