GRAUBURGUNDER

  • Druivenras: 100% Grauburgunder
  • Herkomst: Pfalz – Duitsland

VON GROPPER BRUTSCHER

Achter dit romantische en nostalgische wijnhuis schuilt toonaangevend vakmanschap. Kennis van generatie op generatie werd door vader Kurt Brutscher overgedragen aan zijn zoon Georg die Oenologie studeerde aan de Universiteit. Het wijnhuis is opgericht door Kurt Brutscher en Elisabeth von Gropper, beiden afkomst uit families met een lange wijnbouwtraditie. Het wijnhuis heeft slechts 9,5 hectaren wijngaarden waardoor maximale aandacht aan de druivenstokken, de teelt en de vinificatie wordt besteed. De jonge Georg Brutscher combineert de modernste technieken met de nieuwste inzichten van duurzame wijnbouw waarbij het insectenleven en daarmee de aardbol wordt gespaard. De Pfalz is relatief droog en warm, daarmee een van de beste wijnregio’s van Duitsland. Hun verfijnde vinificatietechnieken maken het wijnhuis toonaangevend in het wijngebied Pfalz. We hebben dit wijnhuis in april 2023 mogen bezoeken.

KARAKTER

Opwekkende wijn met een neus van boter, kweepeer en ananas. Stijlvolle Grauburgunder van hoog niveau met ingepakte zuren. Dankzij de maandenlange rijping ‘sur lies’ heeft de wijn structuur, finesse, body wat de combinatie met vele gerechten mogelijk maakt.

GASTRONOMIE

Deze wijn laat zich prima begeleiden door visgerechten, pittige gerechten  (door de blussende werking van de Grauburgunder), vegetarische gerechten, salades, wit vlees, rundercarpaccio, asperges, en andere gerechten die vragen om een frisse wijn.  

VINIFICATIE

De druiven worden ontsteeld en langzaam geperst. De druiven vergisten op een constante temperatuur van 16°C waarbij de wijn enkele maanden op de lies (oa dode gistcellen) rust. Hierdoor ontstaat een zachte en fruitige wijn met veel structuur.

Alcohol: 12,5% – restsuikergehalte 3,7 gr/l

Q

Wil jij deze wijn?

Dat isVinologisch

Bellen of mailen?


Wijnlokaal open op afspraak

Q

Privacyverklaring

En Cookies

Q

Privacyverklaring

En Cookies

Q

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte