Vinalthau Chardonnay

  • Druivensoorten: 100% Chardonnay
  • Languedoc-Roussillon

La Cave de Pomerols

Het wijnhuis is opgericht in 1932 en maakte door een almaar stijgende kwaliteit en modernisering een respectabele groei door. De wijngaarden kennen een mediterraan klimaat getemperd door de invloeden van de Middellandse Zee. Klei en kalk in de bodem dragen bij aan de kwaliteit van de wijnen. De wijngaarden van de familie beslaat 1750 hectare. Gezien de bodem en het klimaat worden met de volgende druivenrassen de allerbeste resultaten behaald: Sauvignon Blanc, Viognier, Chardonnay Picpoul en Syrah. De druiven-telers moeten aan zeer strenge eisen voldoen en moeten bijvoorbeeld hun bijdrage leveren aan het behoud van de wateren van Thau.

Karakter

De bodem waarop de druivenstokken staan aangepland bevat kalk en klei. De wijnen behalen ook dankzij een fraaie vinificatietechniek een hoog niveau; fraaie vette structuur, voorzien van de nodige frisheid met tonen van witte bloemen en tabac.

Gastronomie

De wijn is een prima begeleider van coquiles Saint Jacques, diverse vissoorten (bij voorkeur in boter gebakken), stevige vleesgerechten, gegrild vlees, rundvlees, wildgerechten, gevogelte en stoofpotten. De wijn vormt daarnaast een goede combinatie met vegetarische gerechten waar noten en/of kazen in zijn verwerkt.

Vinificatie

Het typische karakter wordt verkregen door pneumatische persing van de druiven, gevolgd door schilweking op koude temperatuur. Daarna vindt temperatuurgecontroleerde vergisting plaats (16 °C) met battonage, onder toevoeging van houtsnippers om de wijn meer structuur en smaak te geven. De wijn rijpt dan enkele maanden in RVS INOX cuves en wordt laat gebotteld.

Q

Wil jij deze wijn?

Dat isVinologisch

Bellen of mailen?


Wijnlokaal open op afspraak

Q

Privacyverklaring

En Cookies

Q

Privacyverklaring

En Cookies

Q

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte