Casal Monteiro Tinto

  • PARKER NOMINATED 85 – 87 POINTS
  • Druivensoort: 40% Touriga Nacional, 30% Syrah, 30% Merlot
  • Herkomst: Tejo (Ribatejo. Regio Lissabon), Portugal

karakter

Zeer fraaie lekkere fruitige wijn met body. Het fruit smaakt sappig en vooral zwarte kersen komen terug in de smaak. De wijn kent een mooie balans, een fraaie structuur die gastronomische mogelijkheden biedt en heeft delicate tannines. De stijl van de afdronk is modern, soepel en evenwichtig. Bewaarpotentieel: 6 jaren.

gastronomie

Deze wijn laat zich prima begeleiden door diverse vleesgerechten waaronder lam, kalf, wit vlees en harmonieert prima met pasta’s, ovenschotels, vegetarische gerechten maar combineert ook verrassend goed met visgerechten, wild, salades maar ook bij een zomerse barbecue past hij goed. De combinatie met lamsvlees en zachte kazen is bijzonder fraai.

vinificatie

De druiven worden ontsteeld en langzaam pneumatisch geperst. Om de wijn een hoge kwaliteit te laten krijgen worden de druiven vergist op een temperatuur van exact 25°C. De most wordt regelmatig ondergedompeld om de wijn meer fruit en karakter te geven. Na 6 weken rijping op RVS wordt de wijn gebotteld. De Touriga Nacional rijpt 4 maanden op eikenhout.

Overige feiten: Alcohol: 13%, PH waarde: 3,62, Restsuikergehalte: 2,3 gram/liter dit is minder dan 0,4 gram per glas. Ter vergelijking: supermarkt wijnen kunnen restsuikers bevatten tussen 6 en 10 gram/liter. Totale zuurtegraad: 5,6 gram/liter.

wijnhuis

Quinta do Casal Monteiro Quinta do Casal Monteiro (99 hectare groot) is al 150 jaar een écht familiebedrijf. Inmiddels wordt het bedrijf geleid door Miguel de Jesus. De bodem waarop de druivenstokken staan aangepland bestaat uit zand- en kleibodem is uitstekend geschikt voor het maken van kwaliteitswijnen van een constant hoog niveau. De gekozen druiven passen uitstekend bij de bodem en het klimaat.

Q

Wil jij deze wijn?

Dat isVinologisch

Bellen of mailen?


Wijnlokaal open op afspraak

Q

Privacyverklaring

En Cookies

Q

Privacyverklaring

En Cookies

Q

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte