Casal Monteiro Branco

  • Druivensoort: 50% Arinto, 50% Fernão Pires
  • Herkomst: Tejo (Ribatejo. Regio Lissabon), Portugal
  • Quinta do Casal Monteiro (99 hectare groot) is ruim 150 jaar een echt familiebedrijf. Inmiddels wordt het bedrijf geleid door Miguel de Jesus. De bodem waarop de druivenstokken staan aangepland bestaat uit zand- en kleibodem is uitstekend geschikt voor het maken van kwaliteitswijnen van een constant hoog niveau.
  • Awards: 87 punten Robert Parker, Commended Award International Wine Challenge 2016!

karakter

De wijn is stijlvol, harmonieus met een geur en smaak appel en tropisch fruit waaronder perzik. Door zijn fraaie structuur (mondgevoel) past deze wijn bij bijzonder veel gerechten en behoudt hij zijn smaak. Een gastronomische wijn voor alle seizoenen. De afdronk is klassiek, lang en zacht. Bewaarpotentieel: 4 jaren.

gastronomie

Deze wijn laat zich prima begeleiden door visgerechten (van zalm tot zonnevis), vispasta’s, vissalades, wit vlees, kalfsvlees, wild, gevogelte, salade’s maar ook door een zomerse barbecue. Een combinatie met lamsvlees en zachte kazen is bijzonder fraai.

vinificatie

De druiven worden ontsteeld en langzaam pneumatisch geperst. Om de wijn een hoge kwaliteit te laten krijgen worden de druiven vergist op een temperatuur van exact 16°C. Hierdoor ontstaat een zachte en fruitige wijn met veel structuur. Na 6 weken rijping op RVS wordt de wijn gebotteld.
Overige feiten: Alcohol: 13,0%, PH waarde: 3,28 , Restsuikergehalte: 1,6gr/l. dit is minder dan 0,2 gram per glas, ter vergelijking: supermarkt wijnen kunnen restsuikers bevatten tussen 6 en 10 gram/liter.

Q

Wil jij deze wijn?

Dat isVinologisch

Bellen of mailen?


Wijnlokaal open op afspraak

Q

Privacyverklaring

En Cookies

Q

Privacyverklaring

En Cookies

Q

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte