Barolo

  • Druivensoort: 100% Nebbiolo
  • Herkomst: Piemonte, Italië

het wijnhuis cadia

Een mooi familiebedrijf waarvan Mariella and Bruno Giachino de eigenaars zijn.
Zij hebben slechts één doel: het bedrijf door het maken van kwaliteitswijnen voort laten bestaan. De wijn wordt geproduceerd op de fraaie groene heuvels van de plaats Roddi. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte tussen 230 en 350 meter boven zeeniveau. De bodem bestaat uit fijne kiezel en kalk. De opbrengst per hectare bedraagt 53 hectoliter. De allerbeste druiven worden gebruikt voor de Barolo, de koning van de wijnen.
De naam Piemonte betekent letterlijk aan de voet van de bergen. Piemonte is een prachtig culinair gebied waar men de beste wijnen van Italië vindt. De Nebbiolodruif wordt tamelijk vroeg geoogst (begin oktober) onder ideale oogstcondities en tijdens de optimale balans tussen suikers en zuren.

karakter

Deze wijn kent tonen van vanille en bloemen (rozen).
Door de noordelijke ligging en het terroir worden er krachtige wijnen gemaakt. De stijl van Cadia is elegant en verfijnd. De wijn kent mooie zachte zuren, prachtige tannines en de wijn heeft een prachtig bewaarpotentieel van maar liefst 25 jaren.

gastronomie

Prima begeleider van Italiaanse gerechten waarin paddenstoelen zijn verwerkt, kalfsvlees, rundvlees, gestoofde gerechten met uitjes. Daarnaast is de combinatie met wildgerechten en overige vleesgerechten die geen al te sterke kruiden bevatten zeer fraai.

vinificatie

De druiven worden in het veld geselecteerd en handmatig geplukt. Na de oogst worden ze langzaam en zacht geperst en ontsteeld. Hierdoor ontstaat een zijdezachte wijn. Vergisting vindt plaats tussen 25 en 32 °C gedurende 25 dagen. Na vergisting wordt de most langzaam geperst waarna de wijn 2 jaar op hout rijpt (eiken) en 1 jaar op RVS. Per jaar is er een productie van 3500 flessen. Bijzonder mooi glas wijn!

Q

Wil jij deze wijn?

Dat isVinologisch

Bellen of mailen?


Wijnlokaal open op afspraak

Q

Privacyverklaring

En Cookies

Q

Privacyverklaring

En Cookies

Q

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte