Barbera d’Alba Superiore

  • Druivensoort: 100% Barbera
  • Herkomst: Piëmonte, Italië

Karakter

De geur is complex, fruitig en kruidig. Prachtige structuur en een fraaie niet al te nadrukkelijke houttoets. Door de noordelijke ligging en het terroir (de samenstelling van de bodem) worden er krachtige wijnen gemaakt. De stijl van Cadia is elegant en verfijnd. De wijn kent zachte zuren, prachtige tannines én de wijn heeft een prachtig bewaarpotentieel van circa 20 jaren.

gastronomie

Deze wijn laat zich prima begeleiden door Italiaanse gerechten waarin paddenstoelen zijn verwerkt. Daarnaast is de combinatie met wildgerechten en overige vleesgerechten, die niet al te sterke kruiden bevatten, zeer fraai.

vinificatie

De druiven worden in het veld geselecteerd en handmatig geplukt. Na de oogst worden de druiven langzaam en zacht geperst en ontsteeld. Hierdoor ontstaat een zijdezachte wijn. Vergisting vindt plaats tussen 25 en 30°C in RVS tanks gedurende 15 dagen. Na vergisting wordt de most langzaam geperst waarna de wijn rust. Vervolgens wordt de wijn van de schillen gescheiden. Na drie maanden in het RVS vat gerijpt te hebben wordt de wijn 12 maanden op Slavonisch eiken vaten (225 liter) opgeslagen. Alcohol 14,77% Suikers 0.3 gram/liter.

Wijnhuis cadia

Een familiebedrijf! Mariella and Bruno Giachino zijn de eigenaars van het wijnhuis Cadia. Zij hebben slechts één doel: het bedrijf door het maken van kwaliteitswijnen voort laten bestaan. De wijn wordt geproduceerd op de fraaie groene heuvels van de plaats Roddi. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte tussen 230 en 350 meter boven zeeniveau. De bodem bestaat uit fijne kiezel en kalk. De opbrengst per hectare (Areaal van slechts 0.40 hectare) bedraagt 59 hectoliter. De druiven worden in september geoogst. Uitsluitend de geschikte druiven die op de perfecte oogstdag geoogst zijn worden gebruikt voor de Palazzotto (productie 4300 flessen). De naam Piemonte betekent letterlijk aan de voet van de bergen. Piemonte is een prachtig culinair gebied waar men de beste wijnen van Italie vindt. De barberadruif loopt niet te vroeg uit dus heeft minder kans op vorst. De druif wordt bovendien vroeg geoogst waardoor de kans op rotting verkleind wordt.

Q

Wil jij deze wijn?

Dat isVinologisch

Bellen of mailen?


Wijnlokaal open op afspraak

Q

Privacyverklaring

En Cookies

Q

Privacyverklaring

En Cookies

Q

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte