Champagne

Druivensoorten

Pinot Meunier 55%, Chardonnay 25%, Pinot Noir 20%,

Herkomst

Champagne, Frankrijk

Louis Tollet

De geschiedenis gaat terug naar de jaren 50 van de vorige eeuw. Louis Tollet was een beroemd restaurateur in de Champagne regio. Zijn streven naar perfectie in de gastronomie heeft hem een uitstekende reputatie bezorgd. Hij creëerde gerechten die een fantastische combinatie met de champagne van het wijnhuis Charles Mignon. De koperkleurige capsule is gekozen als verwijzing naar de koperen pannen die in de keuken van Louis Tollet veelvuldig gebruikt werden. De kleindochter van Louis Tollet, Laurence Mignon, eert Louis Tollet door een Champagne reeks naar hem te vernoemen. Het wijnhuis Charles Mignon maakt deze Champagne met respect voor de rijke Champagne traditie maar maakt wél gebruik van de voordelen die moderne vinificatietechnieken met zich meebrengen. Het wijnhuis beschermt het insectenleven volgens de standaard van HVE.

Karakter

Heldere aantrekkelijke bleekgele kleur met een fijne mousse. De wijn is fruitig, grassig, tonen van perzik, appel en peer, vriendelijke, subtiele combinatie van fruit en frisheid.

Gastronomie

Deze wijn laat zich uitstekend begeleiden door oesters, coquille, gerookte vis, gerechten met krab.

Vinificatie

De druiven worden vlakbij de wijngaard gekneusd, geperst en gevinifieerd in roestvrij stalen tanks waarbij de druiven onder temperatuur gecontroleerde omstandigheden vergisten. Hierdoor blijven de smaken, die bij de druiven en bij het terroir horen, behouden. Dit vraagt precisiewerk, ervaring en vakmanschap. Dosage 9 gram per liter. Rijping in de kelder 18 tot 24 maanden.

Q

Wil jij deze wijn?

Dat isVinologisch

Bellen of mailen?


Wijnlokaal open op afspraak

Q

Privacyverklaring

En Cookies

Q

Privacyverklaring

En Cookies

Q

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte