LAGAR DE PANGUA RESERVA

  • Druivensoort: Tempranillo
  • Herkomst: Alto Rioja Spanje

heredad pangua sodupe rioja

We zijn er trots op dat we een nieuw wijnhuis toe mogen voegen aan ons assortiment. Roberto Pangua werkt samen met zijn zoon Andrés Pangua Sodupe. Ze bezitten 25 hectare wijngaarden. De wijnranken hebben de gemiddelde leeftijd van 45 jaar.

Ze werken op een duurzame manier waarbij precisielandbouw wordt beoefend, met respect voor de natuur en het afschaffen van de toepassing van chemische meststoffen, pesticiden en andere verbindingen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu. 

Het terroir van de verschillende percelen die deze familie bezit, meestal klei-kalkhoudend, biedt ons wijnen met de unieke Rioja eigenschappen. 
Er wordt traditioneel gewerkt maar met innovatieve nuances en de filosofie om aandacht te besteden aan elk detail; van de groei en ontwikkeling van de druiven en de wijnen die daarvan gemaakt worden. Dit  wijnhuis is in staat om de verwende en kritische wijnliefhebber te verrassen.

wijnomschrijving

Label: Lagar de Pangua. De bodega refereert met deze naam “Lagar” aan de in rotsen uitgehouwen persbassins  (tiende eeuw na Chr.) die vooral in  de omgeving van San Vicente de la Sonsierra bij de wijngaarden te vinden zijn. Het toeval wil dat de grootste van het gebied gelegen is op een perceel dat de naam Pangua draagt, de eerste achternaam van wijnboer Roberto.

Categorie: Reserva.    

Druiven: Tempranillo 100%

Alcoholpercentage: 14,5°

Wijngaarden: Las Canteras  (Briones), las Huérfanas (San Asensio) en La Rad (San Vicente de la Sonsierra) met wijnstokken van 50 jaar.            

Oogstdatum: Eerste twee weken van oktober

Verwerking: Ontpitte en uitgeperste druiven, spontane alcoholische gisting, met eigen gist van de druiven bij een constante, gecontroleerde temperatuur.

Melkzuurgisting: Spontaan, in roestvrijstalen tanks.

Rijping (crianza): In vaten (225 l.) van Amerikaans/Frans  eikenhout, gedurende 24 maanden, daarna rond twee jaar in de fles. 

Kleur:  diepdonker rode kleur, zuiver en tintelend.

Geur:   Krachtig en elegant met een duidelijke synergie tussen fruit en hout, met aroma’s van kers, framboos en vanille.

Smaak: We proeven complexiteit en elegantie. De wijn blijft duidelijk vol aanwezig, met een goede structuur waarbij alle smaaknuances tussen zoet en bitter samenkomen, hetgeen zorgt voor een complete en complexe wijn.

Serveertemperatuur: 17-18°C

Wijn-spijs: Zeer goed bij maaltijdsoepen, eenpansgerechten, gerechten met knoflook en tomaat, linzen, zuren, vleeswaren, gegrilde producten van zowel groenten, vis, als vlees (rund en varken), gevulde kalkoen, entrecotes (vettige) kalfsfilets, lam (vooral) lamskoteletjes, pittige worstjes en belegen kazen, waaronder manchego. Stoofgerechten, oosterse keuken, oude kazen, wildgerechten met wat zoetjes zoals gedroogde pruim.

Q

Wil jij deze wijn?

Dat isVinologisch

Bellen of mailen?


Wijnlokaal open op afspraak

Q

Privacyverklaring

En Cookies

Q

Privacyverklaring

En Cookies

Q

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte