Lagar de Pangua Viura Barrique

  • Druivenras: Viura
  • Herkomst: Rioja Alta Spanje

HEREDAD PANGUA SODUPE

We zijn er trots op dat we een nieuw wijnhuis toe mogen voegen aan ons assortiment. Roberto Pangua werkt samen met zijn zoon Andrés Pangua Sodupe. Ze bezitten 25 hectare wijngaarden. De wijnranken hebben de gemiddelde leeftijd van 45 jaar.

Ze werken op een duurzame manier waarbij precisielandbouw wordt beoefend, met respect voor de natuur en het afschaffen van de toepassing van chemische meststoffen, pesticiden en andere verbindingen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu. 

Het terroir van de verschillende percelen die deze familie bezit, meestal klei-kalkhoudend, biedt ons wijnen met de unieke Rioja eigenschappen. 
Er wordt traditioneel gewerkt maar met innovatieve nuances en de filosofie om aandacht te besteden aan elk detail; van de groei en ontwikkeling van de druiven en de wijnen die daarvan gemaakt worden. Dit  wijnhuis is in staat om de verwende en kritische wijnliefhebber te verrassen.

omschrijving van de wijn

Verwerking: Gisting vooraf op lage temperatuur en scheiding van droesem en schil.

Alcoholische gisting: Spontaan, met eigen gist van de druiven, ongeveer 50 dagen op een temperatuur van ongeveer 16 graden in vaten (225 l) van Amerikaans eikenhout (“medium getoasted”), nieuwe vaten.

Kleur:  Als we het glas zo’n 60° schuinhouden, zien we boven een witte ondergrond exquise sprankelende goudtonen.

Geur: Uit het glas stijgt een geur van nieuw hout, vermengd met perzik. Al naargelang we het glas bewegen, verdwijnen de houtaroma’s en noteren we een sterke cocktail van perzik en banaan met tonen van gedroogd fruit  en een zweem van getoasted hout.

Smaak en afdronk: Bij een eerste slok valt op hoe vol de wijn is, met veel body, met krachtige tonen die echter lang zijdeachtig blijven hangen. We proeven banaan en perzik, waarbij zich vervolgens verder in de mond gedroogd fruit en een touch van vanille voegen. 

Serveertemperatuur: rond 10°C

Wijn-spijs: Visgerechten (vooral stevige vis) en gevogelte, kalfsvlees met romige sauzen met saffraan en sinaasappel, venkel, geroosterde amandelen, spicy gerechten uit de Oosterse keuken.                                                    

Q

Wil jij deze wijn?

Dat isVinologisch

Bellen of mailen?


Wijnlokaal open op afspraak

Q

Privacyverklaring

En Cookies

Q

Privacyverklaring

En Cookies

Q

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte