CHARDONNAY

  • Druivensoort: Chardonnay
  • Gebied: Phalz Duitsland

von gropper brutscher

Achter dit romantische en nostalgische wijnhuis schuilt toonaangevend vakmanschap. Kennis van generatie op generatie werd door vader Kurt Brutscher overgedragen aan zijn zoon Georg die Oenologie studeerde aan de Universiteit. Het wijnhuis is opgericht door Kurt Brutscher en Elisabeth von Gropper, beiden afkomstig uit families met een lange wijnbouwtraditie. Het wijnhuis heeft slechts 9,5 hectaren wijngaarden waardoor maximale aandacht aan de druivenstokken, de teelt en de vinificatie wordt besteed. De jonge Georg Brutscher combineert de modernste technieken met de nieuwste inzichten van duurzame wijnbouw waarbij het insectenleven en daarmee de aardbol wordt gespaard. De Pfalz is relatief droog en warm, daarmee een van de beste wijnregio’s van Duitsland. Hun verfijnde vinificatietechnieken hebben het wijnhuis toonaangevend in het wijngebied Pfalz gemaakt. Wij hebben dit wijnhuis in april 2023 mogen bezoeken.

karakter

In de neus ontdek je rijp tropisch fruit, boterbabbelaars, karnemelk en vanilletonen. In de smaak zit een klein beetje vettigheid en een botertoon maar de wijn is ook erg fris door de mooie ingebouwde aangename zuren. Heel plezierig glas wijn om te drinken.

gastronomie

Deze wijn laat zich prima begeleiden door wat vettige visgerechten, oesters, makreel, gerookte zalm, vegetarische gerechten, salades, wit vlees, rundercarpaccio, asperges, en andere gerechten die vragen om een frisse maar toch volle wijn.  

vinificatie

 De druiven worden ontsteeld en langzaam geperst. De druiven vergisten op een constante temperatuur van 16°C waarbij de wijn enkele maanden op de lies (oa dode gistcellen) rust. Een deel vergist op gebruikte eiken vaten. Hierdoor ontstaat een zachte en volle wijn met veel structuur.

Overige feiten: Alcohol: 12,5% – Restsuikergehalte 5,5 gr/l

Q

Wil jij deze wijn?

Dat isVinologisch

Bellen of mailen?


Wijnlokaal open op afspraak

Q

Privacyverklaring

En Cookies

Q

Privacyverklaring

En Cookies

Q

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte